PANDEMIJA

Postavljeno više dezinfekcijskih tunela u Bihaću

Treći tunel, također uz našu podršku, napravili su mladi Bišćani Mustafa Vuković, Armin Alijagić, Alen Ćehić, Elvin Kurtović i Alen Kasupović

Primarni cilj je zdravstvena zaštita naših građana. Fena

Avaz.ba

17.4.2020

Grad Bihać je, radi maksimalnog unapređivanja zdravstvene zaštite građana, osigurao tri dezinfekcijska tunela, koji se postavljaju na Gradskom trgu, ispred Doma zdravlja i u najvećem gradskom naselju Ozimicama 1.

- Dva dezinfekcijska tunela izrađena su u cazinskoj firmi "HH Inox" po narudžbi Grada Bihaća, dok su treći, također uz našu podršku, napravili mladi Bišćani Mustafa Vuković, Armin Alijagić, Alen Ćehić, Elvin Kurtović i Alen Kasupović. Naravno, primarni cilj je zdravstvena zaštita naših građana, a eto, u ovom slučaju i neophodna podrška domaćoj privredi i našim mladim sugrađanima - rekao je Elmedin Mehadžić iz Gradske uprave Bihać.

Prvi dezinfekcijski tunel u Bihaću postavljen je još prije desetak dana. Fena

Potvrđeno je i da se, osim nabavke dezinfekcijskih tunela, kontinuirano vrši dezinfekcija i održavanje javnih površina, kao i zgrada svih gradskih ustanova i preduzeća.

- Svi pripadnici Gradskog štaba civilne zaštite od početka su angažirani po tom pitanju. Zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću "Komrad", Veterinarskoj stanici, ali i Vatrogasnoj jedinici Bihać, svakodnevno rade na dezinfekciji poslovnih zgrada i prostora, odnosno sapiranju gradskih javnih površina - dodao je Mehadžić.

Prvi dezinfekcijski tunel u Bihaću postavljen je još prije desetak dana za potrebe zdravstvenih radnika i pacijenata Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.