SAD

Iz SAD se vratili srednjoškolci iz BiH

Stejt department vratio skoro 50.000 američkih državljana iz raznih zemalja svijeta

Grupa srednjoškolaca vratila se iz SAD u BiH. Facebook

Avaz.ba

9.4.2020

Najvažniji prioritet Stejt departmenta Sjedinjenih Američkih Država je sigurnost američkih državljana u inozemstvu, osobito tokom historijskih izazova poput koronavirusa, objavljeno je na zvaničnoj Facebook stranici ambasade SAD u BiH.

Uz objavu je istaknuto da je u proteklih nekoliko sedmica, ulažući neviđene napore da omogući njihov povratak kući, Stejt department vratio skoro 50.000 američkih državljana iz raznih zemalja svijeta.

U avionu kompanije "Montenegro Airlines", koji je danas poletio iz Sarajeva za London, američki državljani i osobe sa stalnim prebivalištem u Americi, a koji su se željeli vratiti kući nakon izbijanja pandemije, započeli su svoje putovanje nazad u SAD. Na ovom letu iz Podgorice, nalazili su se i američki državljani koji putuju kući iz Crne Gore, ali i državljani Velike Britanije, Kanade i drugih zemalja. 


U avionu kompanije "Montenegro Airlines", koji je danas poletio iz Sarajeva za London, američki državljani i osobe sa stalnim prebivalištem u Americi, a koji su se željeli vratiti kući nakon izbijanja pandemije, započeli su svoje putovanje nazad u SAD. Facebook

Na povratku, avion je pomogao da se i državljani BiH vrate svojim kućama, uključujući i grupu bh. srednjoškolaca koji su studirali u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zahvaljujemo našim partnerima u institucijama u BiH na pruženoj pomoći i ponosni smo što smo zajedničkim snagama uspjeli pomoći ljudima da se sigurno i odgovorno vrate svojim kućama u trenutku ove neviđene krize - navela je Ambasada SAD u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.