SARAJEVO

Mesihović: Situacija je za sada zadovoljavajuća

Naglasio je da je formiran stručno-naučno-konsultativni tim, sastavljen od stručnjaka različitih specijalnosti, koji bi trebalo da pomognu u borbi protiv koronavirusa

Mesihović: Formiran stručni tim. Fena

Avaz.ba / Fena

10.4.2020

Ministar zdravstva Rusmir Mesihović kazao je da je Kanton Sarajevo u za sada zadovoljavajućoj fazi što se tiče koronavirusa, ali je i pozvao stanovništvo da poštuje mjere i posebno da drže socijalnu distancu.

Na online konferenciji za medije Kantonalnog štaba KS naglasio je da je formiran stručno-naučno-konsultativni tim, sastavljen od stručnjaka različitih specijalnosti, koji bi trebalo da pomognu u borbi protiv koronavirusa.

Prema podacima MUP-a KS, bilo je 1.190 kršenja samoizolacije po dojavama, 20 u posljednja 24 sata. Bila su i 582 slučaja kršenje policijskog sata, u posljednja 24 sata 21 slučaj. Prisilna izolacija prekršena je u četiri slučaja, jedna u posljednja 24 sata.


Mesihović: Držati socijalnu distancu. Fena

Direktor Doma zdravlja KS Muhamed Ahmić govorio je o funkcioniranju tzv. Covid ambulanti, za koje kaže da će imati trijažni punkt, punkt za ljekarski pregled, punkt za brzu dijagnostiku za pacijente. Nedostaje, kaže, punkt za organizirano uzimanje briseva u slučajevima kad je to medicinski indicirano da se uzimaju.

Dodaje da će i svi telefonski pozivi, koji se upućuju prema domovima zdravlja, biti protokolisani i evidentirani (ko je zvao, kad i kakve je upute dobio).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.