SARAJEVO Oglasio se Ensad Korman

Apel direktora FUP-a: Poštujte sve mjere i preporuke

Pozivam i molim sve građane da imaju strpljenja naročito u pogledu reduciranja svojih izlazaka, boravka i kretanja na otvorenom

Avaz.ba
10.04.2020 18:30

Korman: Svi se moramo strpiti

Foto: FUP

Kao zamjenik direktora Federalne uprave policije, a ujedno i član Federalnog štaba civilne zaštite,  apelujem na sve građane Federacije Bosne i Hercegovine, da u cilju sprječavanja širenja virusa COVID-19, poštuju sve mjere i preporuke nadležnih u nadolazećem periodu, posebno u dane vikenda kao i predstojećem prazniku.

  • Korman
    Korman Foto: FUP

Pozivam i molim sve građane da imaju strpljenja naročito u pogledu reduciranja svojih izlazaka, boravka i kretanja na otvorenom, javnim mjestima kao i okolnim izletištima obzirom da nam je došlo lijepo vrijeme.

 - Poštujući navedeno, iskreno vjerujem da će građani Federacije Bosne i Hercegovine iskazati, kao i do sada, visok nivo odgovornosti kako prema sebi tako i drugima, te nadležnim organima Bosne i Hercegovine u velikoj mjeri olakšati djelovanje. Samo na taj način možemo svi zajedno  prevazići ovu globalnu prijetnju, te očekivati da se u što skorije vrijeme vratimo u normalan život. Ujedno želim da zahvalim svima onima koji su se do sada poštivali izdate mjere i naredbe Federalnog štaba civilne zaštite, te vas molim da tako i postupate u narednom periodu, jer je to jedini ispravan način izlaska iz ove za sve nas teške situacije - kaže Korman.

 
NA VRH