ŠEF MISIJE EU

Satler: Dogovor u duhu adekvatnih rješenja

Postignuta saglasnost o uspostavljanju koordinacionog tijela, koje će u svom sastavu okupiti članove Fiskalnog vijeća i predstavnike nekih drugih institucija

Satler: Vanredna vremena. Avaz

Avaz.ba

11.4.2020

Nakon sastanka HDZ-a BiH, SNSD-a i SDA s dužnosnicima EU i MMF-a na kojem je postignut dogovor o deblokadi 330 miliona eura od MMF-a, Johan Satler (Johann Sattler), šef Delegacije EU u BiH, naglasio je da su ovo vanredna vremena, koja zahtijevaju određena vanredna rješenja. 

- Bosna i Hercegovina do sada je pružala otpor koronavirusu, a danas nastavljamo u tom duhu adekvatnih rješenja. Upravo sam iz tog razloga, zajedno sa svojim kolegom, američkim ambasadorom Erikom Nelsonom (Eric Nelson), danas bio domaćin sastanka sa političkim liderima, na kojima su postignuti važni dogovori u smislu mjera i daljnjeg odgovora u socioekonomskom dijelu prilika. 

U kontekstu toga, postignuta je saglasnost o uspostavljanju jedne grupe, odnosno kooordinacionog tijela, koje će u svom sastavu okupiti članove Fiskalnog vijeća i predstavnike nekih drugih institucija, s fokusom na socioekonomskom dijelu. Ono što je važno jeste da su lideri političkih stranaka bili u saglasnosti da postignu dogovor o raspodjeli sredstava - kazao je Satler. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.