SARAJEVO Zamjenik direktora Federalne uprave policije

Korman: Tri policajca zaražena koronavirusom

Zabilježen pad kriminaliteta, 22 posto manje saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, kaže Korman

Avaz.ba

Korman: Smanjena stopa smrtnosti

Foto: Fena


Ensad Korman, zamjenik direktora Federalne uprave policije (FUP) kazao je danas na redovnoj konferenciji za medije Federalnog kriznog štaba kako policijski službenici aktivno rade na kontroli provođenja izdatih mjera, te da je pozitivan podatak to što je u martu došlo do pada kriminaliteta.

- Došlo je do pada krivičnih djela i to za osam posto u saobraćaju, zatim za 22 posto je smanjena stopa smrtnosti također u saobraćaju, za 40 posto manje je bilo napada na službene osobe i 16 posto je došlo do povećanja u kršenju reda i mira, ali prije svega zbog trenutne situacije gdje se kontroliše provođenje mjera -  kazao je Korman.

  • Korman: Poštivati mjere

    Korman: Poštivati mjere

    Foto: Fena


Naglasio je da policijski službenici provode kontrole nad mjerama koje se odnose na kršenje izolacije, policijskog sata te zabrane kretanja za osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina.

Tom prilikom je naveo da je na području Federacije BiH do sada izdato 30.000 rješenja o izolaciji, a oni koji nisu zatečeni bili su pod policijskim nadzorom.

Korman je naglasio kako je trenutno 40 policijskih službenika u FBiH u samoizolaciji od čega je njih troje zaraženo koronavirusom.

Više o temi Koronavirus

NA VRH

Podijeli članak na