PANDEMIJA Počelo testiranja svih radnika

Četiri uposlenika Kantonalne bolnice Goražde pozitivna na koronavirus

Trenutno je u izolaciji pet medicinskih sestara i tehničara koji su bili u kontaktu s izvorom infekcije

Avaz.ba / Fena

Kantonalna bolnica Goražde

Foto: Arhiv


Četiri uposlenika Kantonalne bolnice Goražde pozitivna su na koronavirus, potvrdila je direktorica te zdravstvene ustanove prim. dr. Nermina KamenicaOna je podsjetila da su, nakon što je prisustvo virusa potvrđeno kod dva RTG inžinjera, počela testiranja svih uposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi. 

- Metodom slučajnog odabira prethodno su testirana dva RTG tehničara koja su bila u kontaktu sa zaraženom pacijenticom i utvrđeno je da su pozitivni. Koronavirus jučer je potvrđen i kod dva pomoćna radnika Kantonalne bolnice. Ukupno je su do sada testirana 44 uposlenika, a testiranje će po grupama biti nastavljeno i narednih dana - kazala je Kamenica.

  • Radi se testiranje svih uposlenih

    Radi se testiranje svih uposlenih

    Foto: Ilustracija


Naglasila je da nijedan odjel Kantonalne bolnice neće biti zatvoren. Kompletna novonastala situacija odnosi se direktno na Trijažni odjel i RTG službu koji su najdirektnije bili izloženi. U Urgentnom centru svi su, kazala je, negativni, a testiranja se nastavljaju. Kamenica je naglasila da je trenutno u izolaciji pet medicinskih sestara i tehničara koji su bili u kontaktu s izvorom infekcije.

- Svi ostali ljekari i medicinsko osoblje jednako podnose teret i angažirani su na svojim radnim zadacima. Dobrovoljno se javljaju da rade i niko nema na bolovanju. Reorganizujemo se i radimo, ali s obzirom na to da nemamo dovoljno ljekara i medicinskog osoblja, ako se ovo nastavi, bit će poteškoća - naglasila je direktorica Kantonalne bolnice Goražde.

Više o temi Koronavirus

LJUBAV U DOBA KORONE
Pokreće se usluga vjenčanja putem interneta
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na