GOVORE ZA AVAZ Nermina Kamenica o situaciji u Kantonalnoj bolnici

Direktorica bolnice u Goraždu: Nećemo imati dovoljno opreme

Za sada imamo četiri respiratora. Postoje informacije da će Vlada BPK, zajedno s UNDP-om, pokušati nabaviti još dva

A. Tiro / Avaz.ba

Kamenica: Pridržavati se mjera

Foto: Arhiv


Situacija u Bosanskopodrinjskom kantonu kada je riječ o zarazi koronavirusom trenutno je pod kontrolom, potvrdila je za "Dnevni avaz" direktorica Kantonalne bolnice Goražde Nermina Kamenica

- Situacija je stabilna. U Kantonalnoj bolnici formirali smo trijažni kontejner i tu dolaze svi sumnjivi pacijenti s povišenom tjelesnom temperaturom, ali i oni koji imaju respiratorne tegobe - kaže Kamenica.

Navodi kako bolnica radi 24 sata dnevno, normalno funkcioniraju Hirurški, Internistički, Ginekološki odjel i Pedijatrija.

- Zaštitnu opremu imamo, ali u slučaju masovnijeg pojavljivanja oboljelih od koronavirusa, neće je biti dovoljno. Za sada imamo, jer su nam privrednici iz BPK donirali zaštitna odijela i drugu medicinsku opremu - ističe Kamenica. 

  • Kamenica: Pridržavati se mjera

    Kamenica: Pridržavati se mjera

    Foto: Avaz


Podsjetila je i na vrijednu donaciju privrednika Redže Bekte, koji je za potrebe bolnice kupio dva respiratora.

- Za sada imamo četiri respiratora. Postoje informacije da će Vlada BPK, zajedno s UNDP-om, pokušati nabaviti još dva, od toga jedan pokretni, koji nam je neophodan. Formirali smo izolatorij zahvaljujući Ziji Ćuroviću, koji nam je dao svoj objekt na korištenje - dodaje Kamenica.

U BPK je trenutno registrirano šest potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na