PROGNOZA Vremenski bilten

Temperaturni rolerkoster u BiH: Danas snijeg, sutra sunce

Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje

Avaz.ba
14.04.2020 06:22

Velika temperaturna razlika u narednim danima

Foto: Avaz

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u sjevernim i sjeverozapadnim djelovima. Tokom prije podneva, kiša se očekuje u većem djelu zemlje. 

U drugom dijelu dana u višim područjima Bosne sa susnježicom i snijegom. Tokom poslijepodneva postupan prestanak padavina u Posavini i Krajini, a prema kraju dana ili u večernjim satima i u ostalim područjima. 

Vjetar u Bosni umjeren na momente i pojačan sjevernog smjera. U Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 9 do 12, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu od 11 do 15 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

U naredna tri dana

Sutra sunčano vrijeme. Jutro hladno sa mrazom. Po kotlinama centralne i istočne Bosne u jutarnjim satima i dio prijepodneva očekuje se magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 3, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 11 do 16, na jugu i sjeveru do 19 stepeni.

Pretežno sunčano vrijeme očekuje se i u četvrtak. Tokom dana uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istoče Bosne može biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 16 do 22 stepeni.

U petak će preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveru do 25 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje vremena, praćeno padavinama i zahlađenjem, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. 

Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje. 

  • Biometeorološka prognoza
    Biometeorološka prognoza Foto: FHMZ

Poželjno je posvetiti više pažnje odijevanju. Opšta slika će se lagano popravljati sa noćnim satima.

Komentari

NA VRH