GORAŽDE

Položeno cvijeće na mezarje Kolijevke

Narod s ovog područja možda je ponajviše u BiH osjetio koliki je značaj bio Armije RBiH u odbrani ovih prostora i odbrani BiH, poručio je Aganović

Odata počast šehidima i poginulim borcima. Fena

Avaz.ba / Fena

15.4.2020

Polaganjem cvijeća na šehidskom mezarju Kolijevke danas je u Goraždu obilježena  28. godišnjica formiranja Armije Republike BiH i 15. godišnjica formiranja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH (OSBiH).

Cvijeće su položili predstavnici Ministarstva za boračka pitanja Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, kantonalnih boračkih udruženja te goraždanskog muftijstva.

Obilježavanju tog datuma novije historije BiH prisustvovali su i predstavnici Oružanih snaga BiH iz kasarne Kosova kod Ustikoline.

Ove godine, centralno obilježavanje Dana Armije RBiH trebalo je biti održano u Goraždu.


Sjećanje na one koji su dali život za BiH. Fena

- Nažalost, zbog situacije sa pandemijom koronavirusa, to nije bilo moguće organizirati, ali naravno da to ne umanjuje značaj ovog datuma i našu obavezu da makar i na skroman način obilježimo ovaj dan, uz obilazak šehidskog mezarja u Kolijevkama i da se sjetimo naših šehida i poginulih boraca – kazao je ministar za boračka pitanja BPK Goražde Edin Aganović.

On je uputio čestitke svim patriotima u BiH, demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida i poginulih boraca.

- Narod s ovog područja možda je ponajviše u BiH osjetio koliki je značaj bio Armije RBiH u odbrani ovih prostora i odbrani BiH – poručio je Aganović.

Predsjednik Udruženja "Svjetlost Drine" Mirsad Crljenković naglasio je da, bez obzira na okolnosti, dan kada je formirana Armija RBiH, zaslužuje da se pamti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.