MOSTAR U povodu Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

Odata počast šehidima i poginulim borcima Armije RBiH

U Blagaju su cvijeće položili pripadnici Koordinacije boračkih udruženja "Jugoistok" i UG "Bregava 42.bbr"

M .Sm. / Avaz.ba

Odata počast na mostarskim Šehitlucima

Foto: M. Smajkić


Čelnici Jedinstvene organizacije boraca (JOB) Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona, RVI, ratni komandanti te predstavnici političkog i javnog života danas su na mostarskim Šehitlucima, u povodu Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, položili cvijeće i odali počast šehidima i poginulim borcima Armije.

Iako se ova godišnjica, kako je naveo Sead Salčin, predsjednik JOB-a Mostara, obilježava u promijenjenim i teškim okolnostima, dani osnivanja ratnog puta i djela koja je ostavila Armija RBiH, ne smiju se zaboraviti.

  • Djela koja je ostavila Armija RBiH, ne smije se zaboraviti

    Djela koja je ostavila Armija RBiH, ne smije se zaboraviti

    Foto: M. Smajkić


Čestitku svim pripadnicima Armije RBiH u povodu 28. godišnjice uputio je i legendarni mostarski komandant Semir Drljević Lovac.

- Armija RBiH bila je čudo organiziranja otpora, volje i želje da imamo državu ravnopravnih naroda i građana. Dok god smo živi mi i naša pokoljenja, taj ideal će ostati - poručio je Drljević.

I u Blagaju je odata počast poginulim borcima Armije RBiH, gdje su cvijeće položili pripadnici Koordinacije boračkih udruženja "Jugoistok" i UG "Bregava 42.bbr".

NA VRH

Podijeli članak na