GLAVNI KOORDINACIONI TIM RS

Poziv građanima RS da poštuju mjere protiv koronavirusa

Počele isplate sredstava za poreze i doprinose za mart 2020. godine, za privredne subjekte, koji su odlukama Štaba za vanredne situacije, bili onemogućeni da obavljaju svoju djelatnost

Zasjedao Glavni koordinacioni tim RS. Arhiv

Avaz.ba / Fena

16.4.2020

Zvaničnici Republike Srpske (RS) podržali su sve mjere Štaba za vanredne situacije koje se odnose na dane vaskršnjih praznika te zamolili građane za razumijevanje i poštivanje mjera. 

Smatraju da je današnja posjeta delegacije Mađarske veoma važna te su zahvalili rukovodstvu te države na medicinskoj pomoći koja je upućena tom bh. entitetu.

Na sastanku Glavnog koordinacionog tima, koje čine predsjednica RS Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, izraženo je zadovoljstvo, kako je saopćeno, količinama pomoći koje je taj bh. entitet do sada dobio za borbu protiv koronavirusa te konstatirano da su osigurane i dovoljne količine lične zaštitne opreme.


Data podrška radu Fonda solidarnosti za obnovu RS. Arhiv

Data je podrška radu Fonda solidarnosti za obnovu RS i konstatirano da Fond raspolaže s dovoljno sredstava za sve planirane aktivnosti podrške i pomoći. Istaknuto je da će se institucije RS, nakon vaskršnjih praznika, nastaviti još intenzivnije baviti ekonomskim pitanjima i mjerama podrške privredi.

Glavni koordinacioni tim napomenuo je da su počele isplate sredstava za poreze i doprinose za mart 2020. godine, za privredne subjekte, koji su odlukama Štaba za vanredne situacije, bili onemogućeni da obavljaju svoju djelatnost. Za isplatu poreza i doprinosa za 41.000 radnika u realnom sektoru, predviđeno je oko 17 miliona KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.