BANJA LUKA

U RS za dvije sedmice fleksibilnije mjere

Na današnjem sastanku apelirano je i na osobe kojima je određena kućna izolacija, da se strogo pridržavaju propisanih mjera

Održan sastanak Glavnog koordinacionog tima. Fena

Avaz.ba

14.4.2020

Ukoliko u naredne dvije sedmice ne bude pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj (RS), može se očekivati donošenje fleksibilnijih mjera od dosadašnjih.

Na sastanku Glavnog koordinacionog tima, koji čine entitetska predsjednica Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, konstatirano je da je trenutna epidemiološka situacija u tom bh. entitetu stabilna i da nema eksponencijalnog rasta broja zaraženih koronavirusom.


Zamolili su građane za razumijevanje. Avaz

Zamolili su građane za razumijevanje i pozvali da budu odgovorni te da se u predstojećim danima vaskršnjih i prvomajskih praznika dosljedno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, saopćeno je iz entitetske vlade.

Na građane je apelirano da na otvorenom nose zaštitnu opremu u vidu maske i rukavica, da poštuju socijalno rastojanje od dva metra te da se na javnom mjestu ne okupljaju u grupama većim od tri osobe.

Na današnjem sastanku apelirano je i na osobe kojima je određena kućna izolacija, da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.