POTVRĐENO Inficirana smještena u Studentski dom

Zaražena imala kontakte i u Berkovićima i u Trebinju

Epidemiolog Jelena Durić navela je da su svi kontakti spomenute osobe istraženi i da će u toku dana biti testirani

P. M. / Avaz.ba

Jelena Durić

Foto: P. Mucović


Osoba mlađe životne dobi, kod koje je prilikom testiranja u Stocu potvrđen koronavirus, smještena je u karantin u Studentski dom u Trebinju, potvrdio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić nakon sastanka Štaba za vanredne situacije grada Trebinja. 

Prema Ćurićevim riječima, zaražena osoba imala je kontakte i u Trebinju i u Berkovićima, jer je radnim danom nakon posla boravila u Berkovićima, a vikendom u Trebinju.

Epidemiolog Jelena Durić navela je da su svi kontakti spomenute osobe istraženi i da će u toku dana biti testirani.

- Iako još nismo dobili zvaničnu potvrdu od ustanove u kojoj je radila, smjestili smo je u karantin, gdje se nalaze i ostale osobe zaražene koronavirusom - istaknula je Durić i dodala da su kontakti ranije oboljelih u kućnoj izolaciji, da je njihov test bio negativan, ali da je veoma važno da poštuju propisanu mjeru izolacije, jer postoje slučajevi gdje je ponovljeni test bio pozitivan nakon određenog perioda.

  • Ljubica Miljanović

    Ljubica Miljanović

    Foto: P. Mucović


Direktor trebinjske bolnice, prim. dr. Ljubica Miljanović rekla je da su u ovoj ustanovi smještene četiri osobe koje su pozitivne na koronavirus.

- Prvozaraženi Trebinjac je istog zdravstvenog stanja kao i na dan prijema, a njegova klinička slika je teška s obzirom na to da potvrđeni virus prate i druga oboljenja. Primljen je i jedan mlađi pacijent s teškom kliničkom slikom, dok se druga dva pacijenta osjećaju dobro i imaju lakšu kliničku sliku - pojasnila je dr. Miljanović.

Gradonačelnik Ćurić pozvao je sve građane Trebinja da predstojeće vaskršnje blagdane proslave u svojim domovima, poštujući sve mjere republičkog i gradskog štaba za vanredne situacije.

Više o temi Koronavirus

NA VRH

Podijeli članak na