POTVRĐENO

Zaražena imala kontakte i u Berkovićima i u Trebinju

Epidemiolog Jelena Durić navela je da su svi kontakti spomenute osobe istraženi i da će u toku dana biti testirani

Jelena Durić. P. Mucović

Piše: P. M. / Avaz.ba

16.4.2020

Osoba mlađe životne dobi, kod koje je prilikom testiranja u Stocu potvrđen koronavirus, smještena je u karantin u Studentski dom u Trebinju, potvrdio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić nakon sastanka Štaba za vanredne situacije grada Trebinja. 

Prema Ćurićevim riječima, zaražena osoba imala je kontakte i u Trebinju i u Berkovićima, jer je radnim danom nakon posla boravila u Berkovićima, a vikendom u Trebinju.

Epidemiolog Jelena Durić navela je da su svi kontakti spomenute osobe istraženi i da će u toku dana biti testirani.

- Iako još nismo dobili zvaničnu potvrdu od ustanove u kojoj je radila, smjestili smo je u karantin, gdje se nalaze i ostale osobe zaražene koronavirusom - istaknula je Durić i dodala da su kontakti ranije oboljelih u kućnoj izolaciji, da je njihov test bio negativan, ali da je veoma važno da poštuju propisanu mjeru izolacije, jer postoje slučajevi gdje je ponovljeni test bio pozitivan nakon određenog perioda.


Ljubica Miljanović. P. Mucović

Direktor trebinjske bolnice, prim. dr. Ljubica Miljanović rekla je da su u ovoj ustanovi smještene četiri osobe koje su pozitivne na koronavirus.

- Prvozaraženi Trebinjac je istog zdravstvenog stanja kao i na dan prijema, a njegova klinička slika je teška s obzirom na to da potvrđeni virus prate i druga oboljenja. Primljen je i jedan mlađi pacijent s teškom kliničkom slikom, dok se druga dva pacijenta osjećaju dobro i imaju lakšu kliničku sliku - pojasnila je dr. Miljanović.

Gradonačelnik Ćurić pozvao je sve građane Trebinja da predstojeće vaskršnje blagdane proslave u svojim domovima, poštujući sve mjere republičkog i gradskog štaba za vanredne situacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.