TREBINJE

Tužna slika svečane liturgije: U ukrašenom hramu bez vjernika

Trebinjci poštuju odluke i preporuke gradskih, entitetskih i državnih vlasti

Hram u Trebinju. P. Mucović

Piše: P. Mucović / Avaz.ba

19.4.2020

Vaskrs u Trebinju - Avaz
Sveta liturgija - Avaz
Hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U trebinjskom sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg, svečano jutrenje i svetu liturgiju, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, služio je otac Miloš Lovrić sa sveštenstvom.

Iako je hram bio svečano ukrašen u njemu nije bilo vjernika, jer se poštuje preporuka Štaba za vanredne situacije. I sveštenstvo koje je prisustvovalo službama i molitvi bilo je tako rasporđeno da se poštuje preporuke struke.


Prazan hram u Trebinju. P. Mucović

Predhodno je vladika Dimitrije poručio vjernicima:

- Iako razdvojeni fizički, budimo objedinjeni svezom Duha u molitvi koja, i na ovaj način, može biti saborna - naglasio je vladika Dimitrije i dodao da nije napadnuto hrišćanstvo nego zdravlje i životi miliona ljudi svih vjera i nacija sa kojima pravoslavni hrišćani dijele ovaj Božiji svijet i zato je potrebno da se ostane u kućama i poštuju odluke i preporuke gradskih, entitetskih i državnih vlasti kojima se nastoji spriječiti širenje ovog opakog virusa i spasti što veći broj života.

I rukovodstvo grada Trebinja čestitalo je Vaskrs svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti poželivši da Vaskrs donese mir, radost, zdravlje i blagostanje u svaki dom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.