HUMANOST Donaciju će dobiti 20.000 porodica u BiH

Organizacija Pomozi.ba podijelit će 600 tona hrane

Oko 500 tona hrane namijenjeno je ljudima u potrebi širom Bosne i Hercegovine, a 100 tona za djecu Jemena

Piše: Avaz.ba / Fena

Prehrambene namirnice dijelit će se u paketima od 25 do 50 kilograma

Foto: Pomozi.ba


Humanitarna organizacija Pomozi.ba krajem aprila i tokom maja planira podijeliti 600 tona hrane socijalno ugroženim ljudima. Oko 500 tona hrane namijenjeno je ljudima u potrebi širom Bosne i Hercegovine, a 100 tona za djecu Jemena.

To će biti do sada najveća akcija podjele hrane koju su organizovale ekipe Pomozi.ba, a planirano je da se na taj način pomogne najmanje 20.000 porodica u BiH. 

Prehrambene namirnice dijelit će se u paketima od 25 do 50 kilograma, u zavisnosti od broja članova porodica, saopćeno je iz te humanitarne organizacije.

  • Karalić: Već osigurano 400 tona za BiH i oko 50 tona za Jemen

    Karalić: Već osigurano 400 tona za BiH i oko 50 tona za Jemen

    Foto: Arhiv


- Već je osigurano 400 tona za BiH i oko 50 tona za Jemen, dok preostale količine tek planiramo prikupiti. To znači da će svi oni koji budu željeli da učestvuju u ovoj akciji, to moći i učiniti donacijom hrane ili novčanih sredstava do kraja mjeseca maja. Akcija je već podržana od velikog broja, kako fizičkih osoba, tako i pravnih subjekata, kao i javnih ličnosti – naveo je osnivač organizacije Pomozi.ba Elvir Karalić.

Podjela paketa radit će se u saradnji sa brojnim lokalnim udruženjima kako bi se došlo do svih dijelova BiH. Jedan šleper sa 25.600 kg brašna već danas je na putu ka Hercegovačko-neretvanskom kantonu, a ostala roba bit će distribuirana u narednom periodu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na