PROJEKTI Islamska zajednica u BiH

Prvog dana ramazana počinje s radom BIR televizija

BIR TV je porodična televizija koja njeguje islamske vrijednosti

Avaz.ba / Fena
20.04.2020 15:55

BIR TV je plaforma IZBiH

Foto: Ilustracija

Islamska zajednica (IZ) u BiH u petak, prvog dana ramazana, u 12 sati počet će s emitiranjem televizijskog programa na kanalu BIR TV, koji će biti dostupan putem "BH Telecom" i "Telemach" kablovskih operatera.

BIR TV je porodična televizija koja njeguje islamske vrijednosti i platforma je putem koje Islamska zajednica ostvaruje kontakt i komunikaciju sa muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću.

Njeno pokretanje početkom ramazana ima poseban značaj, jer je ramazan mjesec posebne duhovnosti, intenzivne vjerničke predanosti ibadetima posta, teravih-namaza, mukabela, zajedničkih iftara i posebnih ramazanskih ugođaja.

Zbog trenutnog stanja, većina ovih aktivnosti odvijat će se, nažalost, u znatno izmijenjenim okolnostima.

  • Ramazan je mjesec posebne duhovnosti
    Ramazan je mjesec posebne duhovnosti Foto: Arhiv

Pokretanjem televizijskog kanala Islamska zajednica preuzela je obavezu da različitim medijskim sadržajima pokuša nadomjestiti sadržaje i aktivnosti koji bi se u normalnim okolnostima realizirali neposredno u džamijama, mahalama, u zajedničkim iftarima i druženjima s članovima porodice i prijateljima.

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH je 17. aprila Islamskoj zajednici - "Media centru" d.o.o., društvu za radio, televizijsku i izdavačku djelatnost, izdala desetogodišnju dozvolu za televizijsko emitiranje putem drugih elektronskih komunikacijskih mreža, javlja MINA.

Komentari

NA VRH