DOBOJ-JUG

Formula je volja: Iman trenira u plastičnom bazenu ispod plastenika

Moj otac je strog trener, nema zabušavanja kod njega i zato i imamo rezultate, kaže Iman Avdić

Piše: H. Čalić / Avaz.ba

22.4.2020

Iman s ocem: Treninzi dobro idu. H. Čalić

Zbog koronavirusa svi bazeni u našoj zemlji zatvoreni su do daljnjeg.

Svih 150 članova Plivačkog kuba “Sport time” s Otoke iz Sarajeva zbog toga je poslano svojim kućama i dobili su upute za individualne vježbe.

Nije dosadno

Njih 50 je uključeno i u online treninge putem internet-platformi koje vode treneri, braća Evelin i Aldin Avdić.

No, višestruka rekorderka i reprezentativka Bosne i Hercegovine u plivanju, 13-godišnja Iman Avdić ne gubi dragocjeno vrijeme, jer su njen otac Evelin i amidža Aldin došli na zanimljivu ideju.

-  Nabavili smo manji plastični bazen, postavili smo ga u plastenik, da djevojčici ne bi bilo hladno zbog sve češćeg vjetra i tu ona trenira. Ona ovdje održava osjećaj za vodu, to je sada najvažnije. Treniramo dva puta po dva sata dnevno i, vjerujte, ide to dobro. Ovako će biti dok traje ovo vrijeme, dok se ne otvori naš bazen na Otoci - kaže Evelin.

Bazen su postavili u Doboj-Jugu, gdje žive djed i nana djevojčice. Iman kaže da joj nikada nije dosadno. Vrijeme između treninga provodi u online učenju jer pohađa 7. razred osnovne škole.

Trenira dva puta po dva sata dnevno. H. Čalić

Kod voćnjaka

- Meni je ovdje prelijepo. Jeste da ovo nije kao naš veliki bazen, ali je lijep osjećaj da treniram u potpuno prirodnom okruženju, između šume i izbeharalog voćnjaka svoga djeda. Moj trener, moj otac je strog trener, nema zabušavanja kod njega i zato i imamo rezultate - kaže Iman.

Avdić: Lijep je osjećaj trenirati u prirodnom okruženju. H. Čalić

Mnogo sportskih talenata

 I druga djeca u Doboj-Jugu nastoje da u svojim avlijama vrijeme učine interesantnim. Vježbaju karatisti, tekvondoisti, nogometaši...

Ovo je kraj sportskih talenata, koje u maloj općini prepoznaju i podržavaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.