RAZGOVOR

U zeničkoj bolnici beba, šestero djece, trudnica, ali i cijele porodice

Do sada imaju 18 izliječenih osoba i da se svaki dan neko otpušta kući

Raste i broj oporavljenih. D. Pašalić

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

21.4.2020

U Kantonalnoj bolnici Zenica smješteno je najmanje šestero djece, beba, trudnica, ali i cijele porodice, saznaje “Avaz”. Ovu informaciju potvrdio nam je dr. Ednan Drljević, načelnik Odjela za infektivne bolesti KB Zenica

- Čuo sam da treba doći trudnica. Imamo, tačno je, cijele porodice, bebu, djece predškolskog i školskog uzrasta - kaže Drljević.

Ednan Drljević. D. Pašalić

Prema posljednjim informacijama, ističe da do sada imaju 18 oporavljenih osoba i da se svaki dan neko otpušta kući.

- Međutim, time se malo manipuliše. Kada dobijemo negativan nalaz, on je, ustvari, negativan u ždrijelu, a može biti da je pozitivan u crijevima. Zato ih šaljemo u kućnu izolaciju nakon negativnog nalaza. Kada nakon mjesec dođu na kontrolu, onda je stopostotno izlječenje - pojašnjava Drljević.



Kantonalna bolnica Zenica. D. Pašalić

Govoreći o tome kada će se testiranja, konačno, moći raditi u Zenici i Tešnju, gdje postoje PCR aparati, načelnik najavljuje da bi to moglo biti sljedeće sedmice.  

- Treba to sve pripremiti, a trebamo dobiti i svoj dio testova da bismo mogli krenuti sa testiranjima. Sve što se dijeli, treba dijeliti po glavi stanovnika, a ne prema nacionalnoj i fakultetskim procjenama. Dosta je više toga - kaže Drljević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.