KONTROLA Akcija Službe za poslove sa strancima i OSA-e

Srbijanci će biti protjerani iz BiH jer predstavljaju prijetnju sigurnosti

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti

Avaz.ba

Služba za poslove sa strancima

Foto: Arhiv


Pravovremenom i koordiniranom akcijom pripadnika Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Obavještajno sigurnosne agencije u petak na području Sarajeva pronađena su dva državljana Srbije, za koje je utvrđeno da predstavljaju prijetnju javnom redu i sigurnosti BiH, zbog povezanosti sa terorizmom i organizovanim kriminalom. 

Služba za poslove sa strancima je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Tužilaštva BiH u četrvtak preuzela državljanina Srbije koje se dovodi u vezu sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi.

  • Služba za poslove sa strancima

    Služba za poslove sa strancima

    Foto: Avaz


Prema svim državljanima Srbije, Služba za poslove sa strancima je preduzela mjere iz svoje nadležnosti te im izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH i stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracioni centar, radi njihovog udaljenja u zemlju porijekla.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu BiH.

Više o:

OSA BiH Srbija
NA VRH

Podijeli članak na