ZAHTJEVI Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja KS

Otvoriti vrtiće, ali u minimalnom kapacitetu

Zahtjev je upućen zbog roditelja koji su obavezni da odlaze na posao, a nemaju bližih srodnika kojima bi ostavili djecu na čuvanje

Avaz.ba

Zahtijevaju otvaranje javnih i privatnih vrtića

Foto: Ilustracija


Iz Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo uputili su zahtjev Kriznom štabu i Ministarstvu obrazovanja za djelimično otvaranje vrtića na području Kantona.

Zahtjev je upućen zbog, kako je navedeno, roditelja koji su obavezni da odlaze na posao, a nemaju bližih srodnika kojima bi ostavili djecu na čuvanje. 

  • Sivro: Roditelji imaju veliki problem

    Sivro: Roditelji imaju veliki problem

    Foto: Arhiv


To, kako je navedeno u zahtjevu koji je potpisao predsjednik Sindikata Saudin Sivro, predstavlja veliki problem za samohrane roditelje ili u situaciji gdje su oba roditelja obavezna da dolaze na posao. Ima roditelja koji nemaju kome ostaviti dijete na čuvanje, što bi moglo ugroziti njihov radnopravni status.

- Kako bi se prevazišao ovaj problem, tražimo da se ozbiljno pozabavite ovim kategorijama te omogućite rad predškolskih ustanova JU "Djeca Sarajeva" i privatnih predškolskih ustanova u minimalnim kapacitetima, vodeći računa da ne dođe do širenja pandemije - navodi se u zahtjevu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na