SARAJEVO

SDA: Poziv da se podrži Zakon o ublažavanju posljedica pandemije

Pozvali ministra finansija u Vijeću ministara Vjekoslava Bevandu da prestane s opstrukcijama

SDA: Poziv Bevandi. SDA

Avaz.ba

27.4.2020

Na današnjoj sjednici Kolegija SDA usvojeni su sljedeći zaključci:

SDA pozdravlja usvajanje rebalansa budžeta i Zakona o ublažavanju posljedica pandemije u Zastupničkom domu i pozivamo delegate u Domu naroda da glasaju za zakon i tako omoguće ublažavanje posljedica udara na ekonomiju Federacije.

Pozivamo skupštine općina i kantona da, po ugledu na Federaciju BiH usvoje mjere iz svoje nadležnosti u cilju ublažavanja ekonomskih posljedica pandemije.

Pozivamo ministra finansija u Vijeću ministara Vjekoslava Bevandu da prestane s opstrukcijama i u skladu s obavezujućim zaključkom Vijeća ministara dostavi promisornu notu Centralnoj banci BiH kako bi se omogućilo korištenje raspoloživih sredstava MMF za brzo finansiranje u cilju ublažavanja ekonomskih i drugih posljedica pandemije.

Zahvaljujemo građanima na poštivanju propisanih mjera i istovremeno ih pozivamo na oprez i dalje disciplinirano poštivanje važećih mjera za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom. Pozivamo Federalni krizni štab da pažljivo prati epidemiološku situaciju i promptno reaguje u slučaju pogoršanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.