VRHBOSANSKA NADBISKUPIJA Nakon što se epidemiološka situacija u BiH poboljšala

Mise ponovno uz prisustvo vjernika

Župnicima se preporučuje da, ako imaju tehničku mogućnost, ozvuče crkveno dvorište kako bi omogućili da veći broj vjernika može na otvorenom pratiti misu

Avaz.ba

Puljić: Neka crkve budu otvorene

Foto: Arhiv


Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je svećenike svoje nadbiskupije da ponovno mogu slaviti mise uz sudjelovanje vjernika, pošto se poboljšala epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini te su ublažene mjere koje su uvele vlasti.

- Uz poštivanje odredbi nadležnih stožera neka svećenici redovno slave svete mise i neka crkve budu otvorene - navodi se u uputama nadbiskupa Puljića. 

Pri tome se župnicima preporučuje da, ako imaju tehničku mogućnost, ozvuče crkveno dvorište kako bi omogućili da veći broj vjernika može na otvorenom prostoru pratiti svetu misu poštujući pravilo očuvanja fizičkog razmaka jednih od drugih.

Kardinal Puljić je odredio da se nedjeljom slavi više svetih misa kako bi što veći broj vjernika mogao učestvovati na Euharistiji. 

  • Puljić: Uputa svećenicima

    Puljić: Uputa svećenicima

    Foto: Arhiv


Vrhbosanska nadbiskupija uputila je i da se organizira ispovijed, te da na nivou crkvenih dekanata nekoliko svećenika bude cijeli dan na raspolaganju vjernicima uz poštivanje odredbi nadležnih stožera o broju prisutnih i potrebnom fizičkom razmaku.

Do daljnjega je odgođeno održavanje Prve pričesti, Krizme te blagoslova polja, pobožnosti koja se održavaju na grobljima i na kojima se u redovitim prilikama okuplja velik broj vjernika. 

Iznimke bi mogle biti male župe, u kojima bi se te mise mogle služiti uz održavanje fizičkog razmaka vjernika, naveo je Vrhbosanski nadbiskup.

Više o temi Vrhbosanska nadbiskupija

NA VRH

Podijeli članak na