IZVJEŠTAJ

U Kantonu Sarajevo dvoje novozaraženih koronavirusom

Nema pacijenata na respiratorima

Testirano 105 osoba. Avaz

Avaz.ba

28.4.2020

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, tokom protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo izvršeno je 105 laboratorijskih testiranja na prisustvo koronavirusa. Kod dvije osobe potvrđena je infekcija ovim virusom, tako da ukupan broj oboljelih od zarazne bolesti Covid-19 u Kantonu Sarajevo iznosi 138.  

- Trenutno je hospitalizirano devet pacijenata. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici se nalaze tri osobe, a u izolatoriju KCUS-a još šest. Nema pacijenata na respiratorima. Jučer je evidentiran oporavak četiri osobe, čime ukupan broj oporavljenih u Kantonu Sarajevo iznosi 45. Smrtnih ishoda jučer nije bilo - podaci su iz biltena Zavoda.

Nova testiranja. Avaz

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS je tokom protekla 24 sata evidentiralo četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a u prinudnoj izolaciji se nalaze dvije osobe.

Na evidenciju biroa za zapošljavanje JU Služba za zapošljavanje KS jučer su se prijavile 143 osobe, tako da ukupan broj novoprijavljenih osoba, od proglašenja stanja nesreće 18. marta 2020. godine, iznosi 4.826.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.