LIJEPE VIJESTI

Osam osoba napustilo izolacioni karantin u Trebinju

Prema riječima Mirka Ćurića, gradonačelnika Trebinja, još nije vrijeme za ublažavanje mjera

Jelena Durić. P. Mucović

Piše: P. M. / Avaz.ba

28.4.2020

Na području Trebinja nema novozaraženih koronavirusom, a osam pacijenata je napustilo karantin iz Studentskog doma i narednih 14 dana provest će u kućnoj izolaciji.  

Jelena Durić, epidemiologinja u Domu Zdravlja Trebinje, pojasnila je da je sedam oporavljenih osoba iz Trebinja i jedna iz Nevesinja.

- Epidemiološka situacija na području Trebinja je dobra. Osam osoba koje su testirane dva puta u protekla 24 sata, a nalaze se u karantinu, negativne su na virus i one će u toku današnjeg dana biti prebačene svojim kućama i još 14 dana će ostati u kućnoj izolaciji - istakla je Durić.


Mirko Ćurić. P. Mucović

Prema riječima Mirka Ćurića, gradonačelnika Trebinja, još nije vrijeme za ublažavanje mjera, a trenutno se u trebinjskoj bolnici nalazi devet pacijenata iz istočne Hercegovine koji su pozitivni na koronavirus.

- Prema informacijama kojima raspolažemo, nijedna osoba nije zdravstveno ugrožena, a četiri od njih su iz Trebinja - pojasnio je Ćurić i dodao da je i Štab za vanredne situacije danas razmatrao mjere koje je donio Štab za vanredne situacije RS i da će ovaj grad u narednom periodu odlučiti koje se sve mjere mogu ublažiti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.