REAKCIJA

Solak: Iznose se neistine, neka tužilaštvo provede hitnu istragu

Tvrdi da se iznose neistine i vodi neprimjerena medijska hajka protiv Vlade FBiH, Federalnog štaba civilne zaštite i Federalne uprave civilne zaštite

Solak: Potrošeno 10,5 miliona maraka. Ilustracija

Avaz.ba

29.4.2020

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak dostavio je medijima putem Štaba CZ pismo u vezi kontroverzne nabavke 100 respiratora putem poljoprivrednog gazdinstva "Srebrena malina", čiji je vlasnik televizijski voditelj Fikret Hodžić.

U ove je svrhe potrošeno čak 10,5 miliona maraka. Mnoge stvari u ovom poslu su sumnjive, zbog čega se u slučaj uključila i SIPA.

Solak, koji se nakon što je zadobio teže povrede u saobraćajnoj nesreći nalazi na liječenju u bolnici, tvrdi da se u medijima iznose neistine i vodi neprimjerena medijska hajka protiv Vlade FBiH, Federalnog štaba civilne zaštite, kao Vladinog tijela koje rukovodi akcijama zaštite i spašavanja, te Federalne uprave civilne zaštite kao stručne službe, a vezano za nabavku respiratora.


Pismo upućeno i kantonalnoj tužiteljici. Ilustracija

- Pozivamo istražne organe da hitno provedu istragu i ispitaju neobjektivne i krive navode kako bi se utvrdilo da je, nakon što je ukazana potreba za respiratorima, procedura javne nabavke koju je provela Federalna uprava civilne zaštite, objavljena u skladu sa Zakonom o javnim nabavka – navodi se u dokumentu koji je potpisao Solak.

Ovaj dokument je upućen i glavnoj tužiteljici Tužilaštva Kantona Sarajevo Sabini Sarajliji. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.