BIHAMK Apelira se na vozače da budu maksimalno oprezni

U BiH se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu

U tunelu Vranduk (Zenica-Nemila) ni večeras, zbog praznika, neće biti obustave saobraćaja

Avaz.ba
02.05.2020 09:02

Kiša u većem dijelu BiH

Foto: Ilustracija

U većem dijelu BiH jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Apelira se na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da se obavezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Zbog sanacije mosta na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

U tunelu Vranduk (Zenica-Nemila) ni večeras, zbog praznika, neće biti obustave saobraćaja.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf) od 7 do 20 sati saobraća se naizmjenično-jednom trakom. Od 20 do 7 sati saobraćaj se preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog sanacionih radova saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Izdvajaju se i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: Tuzla-Orašje, Jelah-Doboj, Donja Orahovica-Šićki Brod, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Vogošća, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sarajevo-Trnovo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog međunarodnog praznika 1. maja zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBIH do 3.05. do 24 sata.

Na području FBiH potpuna zabrana kretanja na snazi je danas i sutra u vremenu od 22 sata do 5 sati ujutro.

Na području RS-a potpuna zabrana kretanja na snazi je svakodnevno u vremenu od 20 do 5 sati.

  • Na granici nema dužih zadržavanja
    Na granici nema dužih zadržavanja Foto: Arhiv

Zabrana kretanja za vrijeme praznika 1. maj na području RS-a trajat će danas od 12 sati do sutra ujutro do 5 sati ujutro i sutra (nedjelja) od 12 sati do ponedjeljka u 5 sati ujutro.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Komentari

NA VRH