POMAŽU GRAĐANIMA Imale podršku lokalnih institucija i donatora

Sanjanke podijelile više od 5.000 zaštitnih maski

Kada smo predložile ovu ideju, sva naša udruženja su to svesrdno podržala, kaže Azra Jakupović

S. Tulić / Avaz.ba

Članice devet udruženja udružile snage

Foto: S. Tulić


Članice devet udruženja koje okupljaju žene u Sanskom Mostu, u proteklom periodu sašile su i podijelile više od 5.000 zaštitnih maski građanima i kolektivima na području ove općine.

Kako ističu, na to ih je ponukala nestašica maski na domaćem tržištu, ali i saznanje da mnogi građani nisu bili u mogućnosti da ih nabave.

- Kada smo predložile ovu ideju, sva naša udruženja su to svesrdno podržala. Organizirale smo se, nabavile neophodan materijal i krenule u šivanje maski.

Pomogli su nam i predstavnici lokalnih institucija kao i donatori - kaže Azra Jakupović, jedna od organizatorica akcije.

  • Maske se mogu prati i ponovno koristiti

    Maske se mogu prati i ponovno koristiti

    Foto: S. Tulić


Navodi kako su svoje prve maske u saradnji s predstavnicima Civilne zaštite i humanitarnih organizacija podijelile zdravstvenim radnicima, policijskim službenicima, trgovcima, komunalcima i svima onima koji su u direktnom kontaktu s građanima.

- Radi se o pamučnim maskama koje se mogu prati i ponovno koristiti. One su besplatne i naš rad baziran je na volonterskoj osnovi, a spremne smo odgovoriti i na dodatne potrebe za zaštitnim maskama ukoliko ova krizna situacija potraje - poručuju članice sanskih udruženja.

Ističu kako su u proteklom periodu upriličile nekoliko humanitarnih akcija pomoći socijalno ugroženim građanima.

Više o temi Sanski Most

KORONAVIRUS
I braća Ćulum pomažu siromašnima
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na