SARAJEVO

Mitrović: BiH treba izaći ususret "Turkish Airlinesu"

Sagovornici su istaknuli da će i dalje raditi na jačanju saradnje i unapređenju odnosa dvije zemlje

Mitrović razgovarao s Kočom. Avaz

Avaz.ba

4.5.2020

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović održao je danas telefonski razgovor s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Kočom (Koç), a na inicijativu direktora predstavništva "Turkish Airlinesa" Ahmeta Saliha Kansua.

Ambasador Koč i direktor Kansu uputili su zvanični dopis Ministarstvu komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine u vezi sa smanjenjem troškova usluga i naplate takse na Sarajevskom aerodromu usljed širenja koronavirusa i obolijevanja od Covid-19.

Kako je istaknuo ministar Mitrović, zajednički stav Ministarstva na čijem je čelu i Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine je da se izađe ususret i pomogne ovoj kompaniji.



BiH treba izaći ususret turskoj aviokompaniji. Agencije

Ministar Mitrović obavijestio je ambasadora Koča o svom stavu i zahvalio njegovoj zemlji na donaciji medicinskog materijala Bosni i Hercegovini u vrijeme kada se čitav svijet bori protiv pandemije.

Također, ambasador Koč zahvalio je ministru Mitroviću na brzom odgovoru i shvatanju ove situacije, pohvalivši institucije Bosne i Hercegovine u borbi protiv koronavirusa.

Na kraju razgovora, sagovornici su istaknuli da će i dalje raditi na jačanju saradnje i unapređenju odnosa dvije zemlje u oblasti prometa i komunikacija, kao i ekonomske saradnje uopće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.