SARAJEVO Ministar razgovarao s ambasadorom Turske u BiH

Mitrović: BiH treba izaći ususret "Turkish Airlinesu"

Sagovornici su istaknuli da će i dalje raditi na jačanju saradnje i unapređenju odnosa dvije zemlje

Avaz.ba

Mitrović razgovarao s Kočom

Foto: Avaz


Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović održao je danas telefonski razgovor s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Kočom (Koç), a na inicijativu direktora predstavništva "Turkish Airlinesa" Ahmeta Saliha Kansua.

Ambasador Koč i direktor Kansu uputili su zvanični dopis Ministarstvu komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine u vezi sa smanjenjem troškova usluga i naplate takse na Sarajevskom aerodromu usljed širenja koronavirusa i obolijevanja od Covid-19.

Kako je istaknuo ministar Mitrović, zajednički stav Ministarstva na čijem je čelu i Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine je da se izađe ususret i pomogne ovoj kompaniji.

  • BiH treba izaći ususret turskoj aviokompaniji

    BiH treba izaći ususret turskoj aviokompaniji

    Foto: Agencije


Ministar Mitrović obavijestio je ambasadora Koča o svom stavu i zahvalio njegovoj zemlji na donaciji medicinskog materijala Bosni i Hercegovini u vrijeme kada se čitav svijet bori protiv pandemije.

Također, ambasador Koč zahvalio je ministru Mitroviću na brzom odgovoru i shvatanju ove situacije, pohvalivši institucije Bosne i Hercegovine u borbi protiv koronavirusa.

Na kraju razgovora, sagovornici su istaknuli da će i dalje raditi na jačanju saradnje i unapređenju odnosa dvije zemlje u oblasti prometa i komunikacija, kao i ekonomske saradnje uopće.

NA VRH

Podijeli članak na