PUTEM VIDEOLINKA

Gordana Tadić sa saradnicima održala sastanak sa Seržom Bramercom

Tokom sastanka iskazano je obostrano zadovoljstvo što se saradnja nastavila i u novonastalim okolnostima pandemije Covida-19

Nastavljeno s intenzivnim prosljeđivanjem obostranih zahtjeva za pomoć. Tužilaštvo BiH

Avaz.ba

5.5.2020

Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić sa svojim saradnicima, održala je sastanak putem videolinka sa glavnim tužiocem pri MRMKS-u, Seržom Bramercom (Serge Brammertz) i njegovim timom u pripremi tužiteljevog polugodišnjeg izvještaja Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Tokom sastanka iskazano je obostrano zadovoljstvo, što se saradnja nastavila i u novonastalim okolnostima pandemije Covid-19, jer je u ovom vremenskom periodu nastavljeno sa intezivnim proslijeđivanjem obostranih zahtjeva za pomoć u predmetima ratnih zločina, putem elektronske komunikacije i oficira za vezu koji se nalazi u Uredu tužilaštva MRMKS-a (Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove), saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Razgovarano je i o regionalnoj saradnji u procesuiranju predmeta ratnih zločina, a posebno proslijeđenih predmeta kategorije dva pravosuđu Hrvatske i Srbije, te o saradnji sa pravosuđem Crne Gore. Zaključeno je da će se navedene aktivnosti nastaviti uz pomoć Ureda tužioca MRMKS, kao i druge ranije planirane i tekuće aktivnosti.


Tužilac Bramerc obećao punu podršku svog ureda. Tužilaštvo BiH

Glavna tužiteljica je upoznala glavnog tužioca sa radom Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH u uslovima pandemije i mjerama koje su u vezi s tim poduzete.

Tužiteljica Tadić je govorila o aktivnostima implementacije unapređenja u upravljanju uredom i za to vezanim praksama, a tužitelj Brammerc je obećao punu podršku svog ureda u tim i drugim pitanjima.

Saradnja će se u narednom periodu nastaviti te će se nakon stvaranja uslova krenuti u realizaciju planiranih zajedničkih aktivnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.