BANJA LUKA

Višković: Nedopustiv potez Staše Košarca, Dodik je bio jasan

Nakon sinoćnjeg korona-derneka

Radovan Višković. SRNA

Fena

5.5.2020

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Radovan Višković izjavio je danas da je nedopustiv potez njegovog stranačkog kolege Staše Košarca, koji je sinoć prisustvovao privatnoj zabavi u Sarajevu, na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tokom pandemije koronavirusa. 

- Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik dao je više nego jasan stav vezano uz taj pojedinačni slučaj - rekao je Višković na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Radovan Višković. SRNA

On je dodao da je to nedopustiva greška i politički gaf Košarca u vrijeme kada se poduzimaju mjere sprečavanja širenja koronavirusa.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac (SNSD) izvinio se građanima zbog nepromišljenog postupka, kako je naveo, nakon što je prisustvovao sinoćnjoj proslavi rođendana u Sarajevu, kazavši da prihvata grešku te da će snositi odgovornost za to.

Njegov stranački šef Milorad Dodik rekao je za medije u RS da je Košarac prisustvom sinoćnjoj privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tokom epidemije koronavirusa, napisao kraj svog političkog puta, te da u tom pogledu nema nikakve dileme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.