REAKCIJE

Advokatica Fikreta Hodžića za "Avaz": Neka se sve razjasni

Ova kompanija nabavila je 100 respiratora za 10,5 miliona KM, a na osnovu ugovora koji je potpisala s Federalnom upravom civilne zaštite, s Fahrudinom Solakom na čelu

Advokatica Delalić: Izuzeta dokumentacija. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

5.5.2020

Pripadnici SIPA-e večeras su, nakon skoro četiri sata, završili s pretresom kompanije "Srebrena malina" u Vogošći, koja je u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića. 

Hodžićeva advokatica Mirna Delalić kazala je za "Avaz" da je SIPA izuzela određenu dokumentaciju koja se tiče nabavke respiratora. 

Izvršen je pretres prostorija "FH Srebrena malina" u Vogošći. SIPA je izuzela neophodnu dokumentaciju, za koju smo uvjereni da će razjasniti sve okolnosti i da će se utvrditi da na strani Fikreta Hodžića ne postoje elementi krivičnog djela - kazala je Delalić. 


Advokatica Delalić: Izuzeta dokumentacija. Avaz

Podsjetimo, ova kompanija nabavila je 100 respiratora za 10,5 miliona KM, a na osnovu ugovora koji je potpisala s Federalnom upravom civilne zaštite, s Fahrudinom Solakom na čelu.

SIPA je izuzela određenu dokumentaciju i ugovore. Pretresu je prisustvovao i Hodžić. Za sada nije poznato kakav status imaju Solak i Hodžić u ovoj aferi. Predmet vodi Tužilaštvo BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.