ODLUKE

Državljanin Pakistana bit će protjeran iz BiH

Dovodi se u vezu sa krivičnim djelom „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“

Pakistanac već osuđen. Ilustracija

Avaz.ba / Fena

6.5.2020

Služba za poslove sa strancima je 5. maja ove godine izrekla mjeru protjerivanja državljaninu Pakistana sa zabranom ulaska i boravka ne teritoriji BiH u periodu od tri godine, zbog počinjenog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Osobi je određena mjera i stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracioni centar - saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

U saopćenju se navodi da su u ranijem periodu pripadnici Službe za poslove sa strancima i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona zajedničkim aktivnostima pronašli državljanina Pakistana koji se dovodi u vezu sa krivičnim djelom „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.


Pakistancu će biti zabranjen ulazak u BiH tri godine. Ilustracija

Dodaje se da je od nadležnog suda državljanin Pakistana osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci radi počinjenog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, koju je izdržao u kazneno-popravnom zavodu poluotvorenog tipa u Bihaću.

Od strane Službe za poslove sa strancima navedenoj osobi je utvrđen identitet, te se poduzimaju dalje mjere i radnje radi njegovog udaljenja u zemlju porijekla.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine – navodi se u saopćenju Službe za poslove sa strancima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.