SARAJEVO

Koncert Amire Medunjanin u Vijećnici u povodu Dana Evrope

Koncert za građane BiH, BHRT realizira u saranji sa Direkcijom za evropske integracije, Delegacijom EU u BiH i ambasadom Švedske

Održana generalna proba. BHRT

Avaz.ba

7.5.2020

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT) emitirat će ekskluzivni koncert Amire Medunjanin, u subotu u 20 sati povodom Dana Evrope.

Iz prelijepog ambijenta sarajevske Vijećnice, Amira Medunjanin - umjetnica čije interpretacije nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, poklonit će građanima najljepše sevdalinke.

Ekipa novinara BHRT-a imala je ekskluzivno pravo da prisustvuje generalnoj probi, te zabilježi kako se Amira Medunjanin zajedno sa tehničkom ekipom BHRT-a priprema za ovaj spektakularni događaj.


Prijenos iz Vijećnice će ići u nekoliko zemalja. BHRT

Nastupati u Sarajavu veliki je izazov i odgovornost, otkrila je Medunjanin za BHRT.

- Imam svoje razloge zašto dugi niz godina nisam dolazila. Ali mogu reći da mi je odlična atmosfera ovdje. Ovo mi je drugi put da nastupam u Vijećnici. Mislim da će biti prekrasno u subotu - kazala je.

BHRT je osigurao da koncert građani BiH mogu pratiti putem svojih platforma: BHT1 i BHT1 HD, BHR1, a odmah nakon emitovanja na zemaljskoj mreži, gledateljima će snimak koncerta biti dostupan i na Youtube kanalu BHRT-a.

Snimak koncerta preuzet će i emitirati: HRT, RTS, RTCG, RTK, RTV Slovenije. EBU je također prihvatio ponudu BHRT-a te će preuzeti snimak koncerta Amire Medunjanin iz Vijećnice.

Koncert za građane BiH, BHRT realizira u saranji sa Direkcijom za evropske integracije, Delegacijom EU u BiH i ambasadom Švedske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.