REAKCIJE

Nenad Nešić: Predložio sam Miloša Lučića za ministra

Ne želim da se ponovi ista sudbina kao sa gospodinom Božovićem, kazao je Nešić

Nešić: Da se ne ponovi priča kao sa Mlađenom Božovićem. Agencije

Piše: D. B. / Avaz.ba

7.5.2020

Miloš Lučić novi je kandidat DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, koji bi mogao naredne sedmice biti potvrđen na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH. 

Potvrdio je ovo za "Avaz" Nenad Nešić, predsjednik DNS-a. Kako je kazao ne želi ništa prejudicirati jer ne želi da se ponovi situacija kao sa gospodinom Mlađenom Božovićem. 

- Istina je da sam ga predložio i to je sve. Ne želim da se ponovi ista sudbina kao sa gospodinom Mlađenom Božovićem. Dakle, samo mogu kazati da je gospodin Lučić prijedlog za državnog ministra - istakao je Nešić. 

Nakon što je prijedlog za imenovanje zaprimljen je u Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH pokrenute su procedure za njegove provjere u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA). 

Podsjećamo da je Lučić je, inače, brat Mladena Lučića, odbornika DNS-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža. 

Mladen Lučić je, također, i kum predsjednika DNS-a Nenada Nešića.



Lučić: Novi kandidat za ministra. Agencije

Na dnevnom redu sjednice Zastupničkog doma koja će se održati naredne sedmice nalazi se i imenovanje kandidata za zamjenika ministra sigurnosti BiH. Radi se o Nedeljku Joviću kojem je još početkom marta Centralna izborna komisija BiH utvrdila da ispunjava sve potrebne uvjete za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH. 

Centralna izborna komisija je postupala po zahtjevu predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije.

Jović je komandant jedinice Žandarmerije PU Zvornik, a na ovu poziciju ga je kandidirala Socijalistička partija (SP).  

Podsjećamo, Vlado Mijatović, kojia je ranije bio kandidat za zamjenika ministra sigurnosti, nije prošao sigurnosnu provjeru SIPA-e.  Sporna je bila diploma iz srednje škole.

- Mogu reći da sam upoznat i sa prijedlogom za gospodina Jovića. On ima moju podršku i podržat ću ga, kako u Komisiji za izbor i imenovanje, tako i u Parlamentu BiH - zaključio je Nešić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.