LIVNO

Od ponedjeljka Kantonalna bolnica normalizira rad

Dr. Ivan Cikojević, pojašnjavajući da će se od 11. maja krenuti s naručivanjem pacijenata za redovne preglede, kao i započeti s operativnim zahvatima

Kantonalna bolnica Livno. A. Kamber

Piše: A. Kamber/ Avaz.ba

8.5.2020

Zahvaljujući stabilizaciji epidemiološke situacije u Livanjskom kantonu u posljednih petnaestak dana, za koje vrijeme nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, Kantonalna bolnica u Livnu djelimično će normaliziraće rad od ponedjeljka, 11. maja 2020. godine, potvrdio je direktor bolnice dr. Ivan Cikojević, pojašnjavajući da će se od toga datuma već krenuti s naručivanjem pacijenata za redovne preglede, kao i započeti s operativnim zahvatima. 


Dr. Ivan Cikojević. A. Kamber

Normalizira se postepeno i stanje u domovima zdravlja na području LK, gje je već nastavljeno i cijepljenje djece, a koje je zbog pandemije bilo u dvomjesečnom prekidu. Cjepljenje se obavlja nakom telefonske narudžbe od strane roditelja ili staratelja djece, s tim da su u prioritetu primarna cijepljenja.


Prije cijepljenja djeca prolaze trijažni proces kako bi se spriječio ulazak koronavirusa u prostore zdravstvenih ustanova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.