AKCIJA FUP-a Potvrđeno pisanje „Avaza“

Tužilaštvo TK provjerava izbor direktora policije u Tuzli

Saslušavaju se i određeni svjedoci koji imaju saznanja o postupku imenovanja Safeta Ibrahimovića

E. Skokić / Avaz.ba
12.05.2020 11:32

Tužilaštvo TK: Provjere se obavljaju u sklopu već ranije otvorene istrage protiv ministra unutrašnjih poslova TK Sulejmana Brkića

Foto: Arhiv

Službenici Federalne uprave policije (FUP) po nalogu Tužilaštva TKizuzimaju materijalnu dokumentaciju iz MUP-a TK i Vlade TK vezanu za imenovanje novog  direktora Uprave policije MUP-a TK Safeta Ibrahimovića.

-Poduzimaju se sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja da li su  prilikom imenovanja direktora Uprave policije TK prekršene  odredbe Zakona o unutrašnjim poslovima TK, kao i provjere o  drugim okolnostima koje se vezuju za postupak imenovanja novog komesara – navodi Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Provjere se obavljaju u sklopu već ranije otvorene istrage protiv ministra unutrašnjih poslova TK Sulejmana Brkića  koji je osumnjičen za produženo krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem a vezano za protivzakonito djelovanje i miješanje u operativnu samostalnost direktora Uprave policije u ranijem periodu.

Podsjetimo da je Vlada TK imenovala Safeta Ibrahimovića uprkos činjenici što će on u toku četverogodišnjeg mandata steći uslove za odlazak u penziju. Zakonski to nije moguće, ali je Vlada TK prešla preko te činjenice.

Komentari

NA VRH