PROGNOZA

U BiH danas umjereno oblačno i sunčano vrijeme

Kod osjetljivih osoba moguće su nešto izraženije tegobe uz reakcije u vidu malaksalosti, nervoze i dekoncentracije

Tokom dana povećanje oblačnosti. Avaz

Avaz.ba

13.5.2020

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinma i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Nešto više oblaka očekuje se u centralnim djelovima. 

Vjetar slab do umjeren južnog smjera. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 14, a najviša dnevna od 22 do 28 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna temperatura oko 24 stepena.

U naredna tri dana

Sutra umjereno oblačno vrijeme. U jutranjim satima i prije podne, ponegdje na jugu može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura od 16 do 22, na jugu do 26 stepena.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni.  

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 26 stepeni. 


Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike su povoljne. Tokom prijepodneva će biti ugodnije sa više svježine, u drugom dijelu dana, usljed nadprosječnih temperatura, kod osjetljivih osoba moguće su nešto izraženije tegobe uz reakcije u vidu malaksalosti, nervoze i dekoncentracije

Biometeorološka prognoza. FHMZ

Učesnicima u saobraćaju savjetujemo oprezniju vožnju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.