REAKCIJE

SDA odgovorila SDP-u: Jedva čekamo izbore da vas ponovo pobijedimo

Imajući u vidu da taj rok istječe za četiri dana, 22. maja, pozivamo predsjedavaućeg Vijeća ministara da javnosti predstavi konkretan finansijski plan kroz koji će Vijeće ministara realizirati ovu zakonsku obavezu, poručila SDA

SDA. Arhiv

S.K./Avaz.ba

18.5.2020

Stranka demokratske akcije poziva Vijeće ministara BiH da, u skladu sa zaključkom Predsjedništva BiH, što prije završi izradu i omogući usvajanje budžeta Bosne i Hercegovine.

Budžet je i finansijski izvor za pripreme i provođenje lokalnih izbora u BiH, navodi ova stranka.

Iz SDA su saopćili da su primili smo k znanju najavu predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da osim budžeta postoje i druge mogućnosti finansiranja izbora, ali ga podsjećaju da je po Izbornom zakonu (član 1.2 a) obaveza Vijeća ministara da najkasnije 15 dana od raspisivanja izbora osigura cjelokupna sredstva za njihovo provođenje. 

- Imajući u vidu da taj rok istječe za četiri dana, 22. maja, pozivamo predsjedavaućeg Vijeća ministara da javnosti predstavi konkretan finansijski plan kroz koji će Vijeće ministara realizirati ovu zakonsku obavezu - navodi SDA.

Ova stranka je odgovorila i na navode Socijaldemokratske partije:


- Što se tiče saopštenja SDP-a u kojem se pokušava dovesti u pitanje naša volja da se održe izbori, poručujemo SDP-u da ne brinu zbog toga, jer jedva čekamo izbore kako bismo ih ponovo pobijedili, kao što smo to učinili i u protekla tri izborna ciklusa zaredom - navela je SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.