HUMANOST

Crveni križ FBiH podijelio stotine ramazanskih paketa

Stotine prehrambenih paketa za socijalno-ugrožene građane Federacije osigurano je kroz donacije Crvenog polumjeseca Kuvajta i Crvenog polumjeseca Turske

A. Č. / Avaz.ba

19.5.2020

Sa podjele paketa - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Crveni križ Federacije BiH od početka mjeseca Ramazana, kao što je to bilo i prethodnih godina, pomaže onim koji su u potrebi.

Dijeljini su prehrambeni i higijenski paketi te pelene za odrasle, a osoblje i volonteri zajedno sa generalnim sekretarom Crvenog križa FBiH Namikom Hodžićem obilazili su najugroženije porodice širom Federacije.

Tako je generalni sekretar ramazanske pakete uručivao od Mostara i Jablanice preko Viteza do Bosanske Krupe.

Stotine prehrambenih paketa za socijalno-ugrožene građane Federacije osigurano je kroz donacije Crvenog polumjeseca Kuvajta i Crvenog polumjeseca Turske.

Preko Crvenog polumjeseca Turske osigurano je 575 paketa u vrijednosti od 12.650 KM, dok je Crveni polumjesec Kuvajta osigurao 710 paketa u vrijednosti od 12.300 KM.


Sa podjele paketa. CKFBiH

Svi paketi hrane distribuirani su preko lokalnih organizacija Crvenog križa, prema njihovoj bazi podataka socijalno ugroženih porodica.

Crveni križ Federacije osigurao je i pelene za odrasle iz vlastitih sredstava, koje su distribuirane kantonalnim organizacijama Crvenog križa. Do krajnjih korisnika pelene su građanima dostavljale općinske organizacije Crvnog križa.  

Riječ je o 48.000 komada pelena u vrijednosti od 29.799 konvertibilnih maraka. Također, prethodnih dana Crveni križ distribuirao je pakete higijenskih sredstava koji su donacija Dječijeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) u Bosni i Hercegovini, namijenjenih zdravstvenom i sektoru socijalne zaštite.

Sredstva za donaciju osigurao je USAID. Također je osigurano i distribuirano 1.100 higijenskih paketa u romskim zajednicama širom Federacije BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.