OD POSLJEDNJEG IZVJEŠTAJA Testirano 466 laboratorijskih uzoraka

U Republici Srpskoj 14 novozaraženih koronavirusom

Riječ je o pet muškarca i devet žena

Avaz.ba

Dvije osobe su hospitalizirane

Foto: Avaz


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 466 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod još 14 osoba u RS.

Riječ je o pet muškarca i devet žena. Dvije osoba muškog pola su mlađe životne dobi i tri osobe su srednje životne dobi. Pet osoba ženskog pola je srednje i četiri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta četiri osobe su iz Nevesinja, tri iz Banje Luke, po dvije osobe su iz Gacka i Modriče, i po jedna osoba je iz Mrkonjić Grada, Srpca i Teslića

Dvije osobe su hospitalizirane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definiranim procedurama. Ukupno pet osoba je navelo kontakt sa pozitivnim licem, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.320 slučajeva virusa korona, a oporavilo se 658 osoba. Prema podacima pristiglim iz zdravstvenih ustanova u Institut za javno zdravstvo Republike Srpske do sada je preminulo 97 osoba sa pozitivnim testom na virus korona. 

Više o temi Republika Srpska

NA VRH

Podijeli članak na