BLAGDAN Reisu Kavazoviću i svim vjernicima islamske vjere

Članovi Predsjedništva BiH uputili čestitke povodom Bajrama

Sa željom da blagdanske dane provedu u zdravlju, radosti, miru i porodičnom zajedništvu

Sl. M. / Avaz.ba

Članovi Predsjedništva BiH čestitali Bajram

Foto: Avaz


Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputili su čestitke povodom Ramazanskog bajrama reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću, muftijstvima, imamima i svim pripadnicima islamske vjere u BiH sa željom da blagdanske dane provedu u zdravlju, radosti, miru i porodičnom zajedništvu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović je čestitao Bajram uz želju da vjernici radost podijele s porodicama, prijateljima i komšijama, kako je to uobičajeno u našoj bosanskohercegovačkoj tradiciji. 

Člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je nadu da su molitve učvrstile snagu u svakom čovjeku i svakom vjerniku da šire ljubavi, solidarnost, poštovanje i razumijevanje.

- Neka ovaj veliki praznik svima koji ga slave donese zadovoljstvo i radost, te da, u skladu sa osnovnim pricipima vaše religije, širite duh međusobnog uvažavanja i tolerancije - navodi se u čestitki Dodika. 

  • Čestitke povodom Ramazanskog bajrama

    Čestitke povodom Ramazanskog bajrama

    Foto: Avaz


Povodom ovog bladana, dobro zdravlje poželio je član Predjsedništva BiH Željko Komšić u čestitki koju je uputio svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori. 

- Želim Vam dobro zdravlje i da, njegujući tradiciju ovog praznika, praznične dane provedete u krugu svoje porodice i dragih ljudi. Bajram šerif mubarek olsun - napisao je Komšić. 

Muslimani u BiH i širom svijeta sutra dočekuju Ramazanski bajram, kojim se obilježava kraj ramazana, odnosno mjeseca posta. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na