FOJNICA

Klanjalo se ispred džamija u haremima i na ulici

Piše: H.Čukle / Avaz.ba

24.5.2020

Veliki broj vjernika klanjalo bajram-namaz u Fojnici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Muslimani širom svijeta danas proslavljaju Ramazanski bajram, a tako je bilo i na području Medžlisa Islamske zajednice u Fojnici.

Od ranih jutarnji sati rijeke vjernika su se kretale od svojih kuća do džamija i mesdžida u Fojnici. Pored toga što se klanjalo u džamijama, klanjalo se i ispred džamija, u haremima i na ulici. 

Centralna svečanost klanjanja bajram-namaza je održana u Čaršijskoj džamiji u Fojnicu, a bajramsku hutbu održao je Edin ef. Rojo, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Fojnica. Drugog dana ramazanskog bajrama je Dan šehida, a centralno obilježavanje Dana šehida će početi u 12:30 sati u Čaršijskoj džamiji, gdje će biti proučena šehidska dova a nakon toga će vjernici obići harem i mezarja.

I vrijeme je išlo na ruku klanjaćima jer je kiša tek počela da pada kada je sklanjan bajram-namaz.Vjernici su čestitali jedni drugima, i uputili se kućama kako bi radost Bajrama podjelili sa svojim najbližim. 

Dio njih je svratio u galeriju „Central“ u Fojnici gdje vlasnik Mensur Tulumović, tradicionalno svakog Bajrama počasti sve prisutne kafom i osvježavajućim pićima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.