BANJA LUKA

Sletio avion iz Rusije sa 72 bh. državljana

Riječ je uglavnom o bh. studentima u Ruskoj Federaciji i članovima njihovih porodica

Stiglo avionom "Air Srbije". Aerodrom Banja Luka

A. J. / Avaz.ba

26.5.2020

Na Aerodrom Banja Luka večeras je sletio avion "Air Srbije" kojim je iz Rusije doputovalo oko 70 državljana Bosne i Hercegovine.

Na ovom letu je i oko 70 državljana Srbije, koji će dalje nastaviti put za Beograd.

Avion su dočekali ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević i porodice putnika.

Sa banjalučkog aerodroma je ranije danas poletio avion "Air Srbije" za Moskvu i njime su se u Rusiju vratili državljani te zemlje koje je pandemija virusa korona zatekla u BiH.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH saopćili su da su tim za krizne situacije Ministarstva i Ambasada Bosne i Hercegovine u Moskvi pružili su pomoć i asistenciju u organizaciji repatrijacijskog leta kojim su se danas poslijepodne iz Rusije u Bosnu i Hercegovinu vratile 72 osobe, uglavnom bosanskohercegovački studenti u Ruskoj Federaciji i članovi njihovih porodica.


Stiglo avionom "Air Srbije". Aerodrom Banja Luka

- Naši državljani koji su avionom iz Moskve sletjeli na banjalučki aerodrom nastavili su dalje putovanje do svojih mjesta boravka. Na molbu Ambasade Ruske Federacije u Sarajevu upućenu Ministarstvu vanjskih poslova BiH, istim letom ranije danas organiziran je i povratak iz Bosne i Hercegovine u Rusku Federaciju jednog broja državljana Ruske Federacije - saopćeno je iz Ministarstva.


Repatrijacijski let Banja Luka – Moskva i u povratku Moskva – Banja Luka – Beograd organizirala je Vlada RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.