DOBRE VIJESTI

U Maglaju već deset dana nema novozaraženih

Posljednje informacije govore da su u protekla 24 sata testirana tri uzorka i svi su negativni

Oporavljene 134 osobe. Avaz

Piše: N. Bradarić / Avaz.ba

28.5.2020

Sa ukupno 141 oboljelih od koronavirusa, Maglaj je na drugom mjestu odmah iza Banje Luke. Oporavljenih je već 134. 

Ono što raduje je činjenica da već deset dana u općini Maglaj nema novozaraženih koronavirusom. Testiranja se i dalje vrše svakodnevno na osnovu simptoma i preporuka ljekara. Struka savjetuje maksimalan oprez, a i građani poručuju da opuštanja nema.

Posljednje informacije govore da su u protekla 24 sata testirana tri uzorka i svi su negativni. 

Doktor Elvir Vehabović, direktor Doma zdravlja Maglaj naglašava da je epidemiološka situacija zadovoljavajuća i da nema novootkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom. 

- Ovo ne znači da nema bolesnih, nego da nisu otkriveni testiranjima. I dalje se svakodnevno vrše testiranja na osnovu simptoma i preporuka ljekara pa smo tako imali već nekoliko slučajeva upale pluća - rekao je dr. Vehabović i građanima savjetovao da ukoliko ne žele sličnu situaciju kakva je u Maglaju bila nedavo sa velikim brojem zaraženih, da i dalje poštuju propisane mjere, fizičku distancu, nošenje zaštitne maske te dezinfekciju ruku i prostora gdje borave. 


Vehabović: Nema opuštanja. Avaz

Život se polako vraća u normalu pa će tako od ponedjeljak 1. juna u maglajskom Domu zdravlja ponovno početi specijalističko-konsultativni pregledi.

- U stalnim terminima ordiniraće specijalisti interene medicine, hirurg, neuropsihijatar, urolog, radiolog, a uskoro ćemo saznati kada bi sa radom trebali početi specijalisti ORL i dermatolog. Pacijenti će biti naručivani u vremenskom terminu do 10 do 20 minuta, a u čekaonici smije biti samo jedan pacijent kako bi smanjili bespotrebne kontakte. Možda će naši pacijenti morati nešto duže čekati, pa ih molim za strpljenje i razumijevanje, jer mislimo na njihovu bezbjednost - dodao je Vehabović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.