AFERA RESPIRATORI

SIPA: Uskoro novi detalji

Inače nije takva praksa, ali u ovom predmetu jeste

SIPA: Tužulaštvo nadležno za predmet. M. Tabaković

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

29.5.2020

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ne mogu komentirati ništa u vezi sa predmetom “Respiratori“, rekao je jutros Luka Miladinović, portparol ove policijske agencije, navodeći da je to zbog odnosa SIPA-e i Tužilaštva. 

On medijima nije mogao potvrditi ni informaciju da su, akteri afere "Respiratori" noć proveli u prostorijama SIPA-e, ali je potvrdio da su premijer FBiH Fadil Novalić, vlasnik kompanije "Srebrena malina" Fikret Hodžić i direktor FUCZ Fahrudin Solak jučer uhapšeni. 

Sve postupke u vezi sa navedenim licima ne možemo komenatirati zbog odnosa Tužilaštva i nas. Izričito je dogovoreno da su oni jedini nadležni u ovom predmetu, dakle Tužilaštvo. Mi se toga pridržavamo. Oni moraju dati više informacija javnosti, a ne SIPA. Inače nije takva praksa, ali u ovom predmetu jeste. Velika je zainteresovanost javnosti za ovaj slučaj. Želim da malo razjasnimo situaciju da ljudi imaju neke informacija, pa vjerujem da ćemo uskoro, ipak, izaći u javnost sa određenim detaljima - kazao je Miladinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.