STAVOVI Lider SNSD-a pozvao poslanike u NSRS da glasaju protiv

Dodik: Rezolucija neće važiti u RS kada je odbacimo

Tom rezolucijom se skrnavi položaj i omalovažava stradanje Srba, favorizuje stradanje drugih, rekao je Dodik

Avaz.ba / Fena
31.05.2020 12:34

Dodik: Ponovio je da je CIK nelegalno izabran

Foto: Arhiv

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) Milorad Dodik istakao je danas da očekuje da Narodna skupština Republike Srpske sutra odbaci kao neprihvatljivu Rezoluciju o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je 20.maja usvojio Predstvanički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Dodik je u izjavi novinarima u Laktašima ustvrdio da odbacivanjem u entitetskom parlamentu ta rezolucija neće važiti, niti će imati podršku u RS.

Podsjetio je i da Skupština zakazana s ciljem jačanja ranije donesene rezolucije u parlamentu RS u vezi s genocidom u Jasenovcu i nad Srbima.

- Takvog određenja, koje smo donijeli prije nekoliko godina, nema u toj spornoj rezoluciji donesenoj na nivou BiH. Tom rezolucijom se skrnavi položaj i omalovažava stradanje Srba, favorizuje stradanje drugih, te se sa Srbima izjednačavaju oni koji su bili na zločinačkoj strani - ustvrdio je on.

  • Cvijanović: ne pridržavaju se akata RS
    Cvijanović: ne pridržavaju se akata RS Foto: Arhiv

Dodik je podsjetio da je RS ponudila da izdvoji oko 1,5 miliona KM kako bi se održali izbori u BiH, te ponovio da je Centralna izbrona komisija (CIK) nelegalno izabrana.

Izrazio je žaljenje što su, kako kaže, neki prihvatili da budu dio većine pri usvajanju sporne rezolucije, misleći pri tome na poslanike SDS-a i PDP-a.

I potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta pokazuje koliko duboko mogu da propadnu pomenute partije kada se ne pridržavaju akata koje su donijele institucije RS.

U Laktašima je danas održan sastanak Izvršnog komiteta SNSD s rukovodstvima općinskih i gradskih odbora SNSD-a iz Izborne jedinice dva.

Komentari

NA VRH