VREMENSKA PROGNOZA

Ni danas nigdje ne izlazite bez kišobrana

Pod uticajem nestabilnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće tegobe poput nervoze, glavobolje i iscrpljenosti, zbog čega je poželjno reducirati aktivnosti

Ponegdje i u višim djelovima Hercegovine se očekuju padavine. Arhiv

Piše: Avaz.ba

3.6.2020

U centralnim i istočnim područjima naše zemlje danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. U ostatku dana postupan porast oblačnosti u cijeloj zemlji.

Tokom poslijepodneva u Bosni sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje i u višim djelovima Hercegovine se očekuju padavine. Vjetar slab do umjeren zapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 15, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveru do 26 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana se očekuje i slaba kiša. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna oko 18 stepeni, prognoza je Federalnog hidrometeorloškog zavoda.


Vozači se pozivaju na oprez. Ilustracija

U Bosni, jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada su pod uticajem nestabilnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće tegobe poput nervoze, glavobolje i iscrpljenosti, zbog čega je poželjno reducirati aktivnosti. Učesnici u saobraćaju također trebaju biti oprezniji u poslijepodnevnim satima. Uz više sunca, u Hercegovini će opća slika biti ljepša.

Sutra umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima naoblačenje, što u Hercegovini, jugozapadnim i ponegdje u sjevrnim područjima može uvjetovati kišu. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 16, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu i sjeveru do 26 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, u većem djelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje u sjevernim područjima i sa pojačanim vjetrom. Intenzivnije padavine uglavnom u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Temperatura zraka uglavnom izmedju 10 i 16, na jugu do 21 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.