TURIZAM

Ljetovanje u Dubrovniku za nikad manje novca

Većina hotelijera omogućila je onima koji se rezervirali aranžmane da promijene termin odmora

Polupansion u jednom od hotela u Dubrovniku do 5. jula 79 KM. Agencije

Piše: A. Jamaković / Avaz.ba

4.6.2020

Mnogi građani Bosne i Hercegovine s nestrpljenjem su iščekivali otvaranje granica kako bi godišnji odmor mogli provesti na nekoj od poznatih turističkih destinacija.

Letovi za Tursku

S radom su ove sedmice počele i turističke agencije, iz kojih su nam potvrdili da postoji interes građana za ljetovanja, ali i da su cijene mnogo prihvatljivije nego proteklih sezona.

- Objavili smo tri destinacije za Grčku - Lefkada, Kušadasi i Zakintos. Imamo Hrvatsku, Crnu Goru, ali i Neum. Uskoro očekujemo informacije o prvim letovima za Tursku, odnosno Istanbul i Antaliju - kazao nam je Adnan Baručija iz agencije „Sol Azur“.

Zbog pandemije koronavirusa, većina hotelijera omogućila je onima koji su ranije rezervirali aranžmane da promijene termin ljetovanja.

Veliki interes građana i za Crnu Goru. Arhiv "Avaza"

Prema riječima Amira Grelje iz „Relax Toursa“, čak i oni koji su uplatili avans kod većine hotelijera mogu ga iskoristiti do kraja naredne godine. Potvrdio je da je najviše zainteresiranih za Hrvatsku i Crnu Goru.

Specijalne ponude

- Očekujemo da fokus u junu bude na ljetovanjima na Jadranu - Hrvatska, Crna Gora i Albanija. U julu očekujemo da krenu letovi ka Turskoj. Mnogi hoteli su nam poslali specijalne ponude. Tako jedan od hotela u Dubrovniku za boravke do 5. jula daje cijenu od 79 KM po osobi na bazi polupansiona. To je ranije bilo nemoguće  - rekao nam je Greljo.

Niže cijene su i u drugim dijelovima regije, ali i u Neumu, gdje se može naći hotelski aranžman od 95 KM po osobi za polupansion od 11. jula.

Misaona imenica

- Obično je ljetovanje u Dubrovniku za nas, Bosance, bilo misaona imenica u sezoni. Većina je uglavnom išla u predsezoni ili postsezoni. Ovo je primjer kako se obaraju cijene da bi se privukli gosti - dodao je Greljo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.