STAVOVI Poslanik DNS-a u Predstavničkom domu BiH

Nešić: Ostavka Fahrudina Radončića treba da zabrine sve u BiH

Svaka normalna zemlja mora znati ko u nju dolazi i ko kroz nju prolazi, i pronaći sve moguće načine da se zaštiti od ulaska sigurnosno opasnih lica, kazao Nešić

Srna / Avaz.ba
05.06.2020 13:13

Nešić: Jako je važno da novi ministar kojeg predloži bošnjački blok bude neko ko će znati i htjeti da se suoči sa ozbiljnim sigurnosnim problemom

Foto: Avaz

Poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nenad Nešić izjavio je Srni da ostavka ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića treba da zabrine sve u ovoj zemlji, ukoliko su zaista razlozi oni koje je naveo, jer to govori da BiH ima vrlo ozbiljne sigurnosne probleme izazvane migrantskim talasom i da to sve može skupo koštati, posebno jer je dio bošnjačkih političara inertan i nespreman da reaguje u interesu BiH i građana.

Nešić je istakao da "krnje Vijeće ministara nije dobra opcija za BiH i da će se to odraziti na ukupne zadatke ove institucije, pogotovo u situaciji kada je BiH suočena sa migrantskom krizom, koja se godinama sistemski ne rješava". 

- Svaka normalna zemlja mora znati ko u nju dolazi i ko kroz nju prolazi, i pronaći sve moguće načine da se zaštiti od ulaska sigurnosno opasnih lica, a takvi nam izgleda masovno ovdje ulaze i šetaju. Da li treba da nam se desi neki teroristički napad da bi se osvijestili? - pita Nešić.

On podsjeća da zamjenik ministra sigurnosti ima sva ovlaštenja ministra do izbora novog ministra.

Jako je važno da novi ministar kojeg predloži bošnjački blok bude neko ko će znati i htjeti da se suoči sa ozbiljnim sigurnosnim problemom, a ne neko ko će nostalgično gledati na Pakistan i iz sentimentalnih razloga dopuštati ugrožavanje sigurnosne situacije u BiH - istakao je Nešić. 

On nije mogao da komentariše da li će podržati prijedlog SDA za ministra, jer takvog prijedloga, kako je rekao, još nema.

Komentari

NA VRH